Reacties van kunstenaars

"...Het ondernemingsplan wat je in de mail beschrijft is hartstikke leuk. Ik zit er hier in de trein even over na te denken en vermoed dat de locatie wel essentieel zal zijn. Een plek waar mensen makkelijk naar binnen lopen...en waar het goed toeven is...een cultureel grand cafe...zoiets. Eigenlijk zou de gemeente  bij moeten springen want dat soort locaties zijn snel erg duur. In een stad is zoiets misschien makkelijker van de grond te krijgen dan in een dorp. Mooiste zou zijn als de gemeente het belang van je idee zou erkennen en op de een of andere manier bij zou springen..."

"...Wat een boeiend idee, dat je geleverd hebt!..."

"...Een concept tussen museumshop, museum activiteiten, galerie en pop-up winkel. Absoluut vernieuwend voor Soest!..."

"...dit is volgens mij een goed idee, allicht het beste idee van Soest..."

"...Ik vind het een fantastisch idee. Ik loop er ook al een tijdje aan te denken dat het leuk is zoiets te hebben in Soest. Ik heb laatst ergens een tijdje een tafel gehuurd wat een beetje hetzelfde concept hanteert als wat jij voor ogen hebt. Een laagdrempelige plek voor kunstenaars om hun werk te verkopen. Ik denk dat je wel heel erg goed moet nadenken over waar je zoiets wilt bewerkstelligen. Je moet veel spontaan inloop kunnen genereren..."

"...wat goed dat je nu al de kunstenaars hun mening vraagt. Ik ga denken over hoe je de bedrijven meer kunt betrekken bij ‘onze’ kunst..."

"...Een geweldig idee, ik ben voor!!! Kunst moet laagdrempelig zijn, dus voor iedereen een soort inloop-atelier, waar iedereen vrij naar binnen kan lopen..."

"...Ik denk zeker dat dit een goed idee is en wel hierom, er zijn in Soest geen verkooppunten of agenten die kunst verkopen. Een kunstenaar heeft alle ondersteuning nodig die hij-zij maar kan krijgen om zijn-haar kunst aan de man-vrouw te brengen om de simpele reden dat een kunstenaar heel anders denkt dan een verkoper-agent..."

"...een goede locatie zou in een winkelgebied zijn waar publiek, al winkelend, door een interessante, mooie, uitnodigende etalage naar binnen wordt gezogen! Het idee vind ik erg leuk en is in mijn ogen ook wel levensvatbaar!..."

"...Ik vind dit een GEWELDIG idee!! Of het levensvatbaar is hangt (denk ik) van de locatie af..."

"...Prima idee, meer exposure mogelijkheden voor (Soester) kunstenaars zijn altijd welkom. Ik zou wel denken aan een 'niveaudrempel' in de vorm van een toelatingscommissie of iets dergelijks. Een minimaal niveau (wat helemaal niet gigantisch hoog hoeft te zijn) zou wel goed zijn. Het werk staat of hangt immers in de context van andere kunstenaars. Publiek heeft niet altijd zicht op kwaliteit of 'gepruts' en het laatste kan negatief afstralen op de eerste. Natuurlijk is een A-locatie het mooist maar daar liggen de huren ook hoog. Misschien een deal met een grote meubel/inrichtingswinkel? Die slaat dan twee vliegen in een klap. Kunst boven de bank (waar het toch vaak terecht komt). Gemeentehuis (heel ambitieus maar wel interessant)..."

"...Leuk idee om lokale kunstenaars een verkoop plek te geven voor hun werk..."

"...Je zou het misschien voor de participanten aantrekkelijk kunnen maken door er atelier/werkplaatsmogelijkheden te bieden. De tijd die iemand dan stopt in 'aanwezig zijn' kan dan ook creatief ingevuld worden op stille momenten..."

"...Het basis idee vinden wij een prima plan. Wij zijn van mening dat je moet proberen toch de focus te houden op dat basisplan. En nevenactiviteiten ook te focussen op het kunstvak. Dus: kunstverhuur hoort er bij en niet alleen aan bedrijven, particulieren kan toch ook zeker succesvol zijn, een soort kunstkoop regeling. Verder denk niet te veel aan aan aanpalende dingen zoals horeca, kinderopvang etc. Hier heb je overigens ook certificaten/diploma’s voor nodig. Wel lijkt het zinvol om b.v. tekenles in de vorm van workshops in een aparte ruimte te organiseren..."

"...Ik vind het een heel goed idee, vooral ook het aanvullen van nevenactiviteiten..."

"...Het is een mooi idee, sprankelend van levenslust..."

"...Goed idee! Hoewel niet nieuw. In een soort van galerie achtige vorm gegoten misschien wel levensvatbaar en wellicht met een 'lichte' ballotage. Misschien twee dagen open in de week. Ik denk dat er wel draagvlak voor is..."

"...Idee: Het idee is goed, leuk initiatief. Levensvatbaarheid: dat is al bewezen in/op andere plaatsen waar dit idee al van de grond is gekomen. Locatie: de locatie moet op een plek zijn waar veel mensen komen, het moet 'in de loop liggen'..."

"...Ik vind je idee nuttig, leuk en interessant: een verkoopplek voor wisselende kunst. En ik vind jou de geknipte persoon hiervoor: open, extravert, duidelijk, pittig en met veel betrokkenheid bij kunst en bij kunstenaars, in staat om dynamiek te geven aan een project zoals bv. in het verleden de Kunstroute. Ik zou mij best veilig voelen om mij door jou te laten vertegenwoordigen, d.w.z. met de juiste dosis entoussiasme en neutraliteit. Ook denk ik dat je wel zakelijk talent hebt en dat kunstenaars je vertrouwen..."

"...Het idee vind ik ontzettend leuk, inspirerend, borrelend en lijkt me een antwoord op creativiteit in ieders eigen vorm en/zijn..."
Nadja Willems


Mies van den Brûle


Hil Medema


Ton Brands


Peter van Oostzanen


Chris Rodenburg


Nadja Willems


Ilse Blommestein